Det är riktigt som Malte E skriver, att det funnits ett flertal bussar som har femsiffriga registreringsnummer i Malmöhus län. Det har även funnits bussar, men också en del lastbilar, som både hade MA... och MB... innan de nya regnumret introducerades 1972.
Jag har 1958-års Bilkalemder över Gävleborgs och Västernorrlands län och det finns bussar i båda dessa län som hade fyrsiffriga nummer. Så "höga" registreringsnummer på en del bussar förekom säkert i alla län.
Men för att återgå till ursprungsfrågan.
Jag vet inte hur det var i Kopparbergs län, men rent generellt varierar "arkiveringstekniken" inom de olika länen i landet en hel del.
Jag har stor erfarenhet av de sydliga länen, dvs. Blekinge, Kristianstads, Malmöhus och Hallands län.
I dessa fyra länen sorterades handlingarna mycket olika.
Blekinge och Hallands län har sorterat lastbilar för sig. Hur det förhåller sig med de andra fordonsslagen vet jag inte.
Malmöhus län har personbilar, lastbilar och bussar i gemensamma sorteringsboxar. Traktorer, MC och släpvagnar har däremot egna lådor.
Kristianstads län har alla slags fordon, dvs. även släpvagnar, traktorer och MC i samma boxar. Här kan man tydligt se hur många olika fordon samma enskilda registreringsnummer suttit på. Vissa nummer kan ha suttit på 12-15 olika fordon genom åren. I extremfall kan man t.ex. ha haft samma registreringsnummer på 3-4 olika T-Fordar.
Det är visserligen ganska lätt att särskilja de olika fordonsslagen åt även om de hamnat i en gemensam kartong eftersom de är skrivna på registerkort med olika färg.
- Personbilarnas kort är ljusgula.
- Bussarnas kort är lite mörkare gula.
- MC-korten är röda.
- Lastbilarna har grönaktiga kort.
- Traktorernas kort är snarlika lastbilarnas, men mörkare.
- Släpvagnskorten är ljusare än lastbilarnas.
Så här kan en box med handlingar mellan åren 1942-1072 se ut.
Lådans nummer är 904, och det finns runt 100 kort i varje låda. (Detta är faktiskt en box från övergången mellan det gamla och nya systemet, så dessa handlingar har "nyare" registreringsnummer.)

- 00002 - C1A - Volym 904 - FOZ042 - GCH131.JPG (149.13 KiB) Visad 40677 gånger
Personalen i Lund har nämnt siffran hur många fordonshandlingar de har i sitt arkiv, men jag har glömt siffran. Jag har för mig att de nämnde siffran runt två miljoner.
Det finns entusiaster som t.ex. går igenom MC-kort för att hitta handlingar på den MC med ett visst ramnummer som de har, men var de inte känt till något registreringsnummer eller övrig historik.
Att göra samma sak med en personbil eller minibuss är en betydligt tuffare utmaning eftersom det omfattar betydligt fler fordon.
Själv har jag hittat min fars, mina äldre släktingars och för övrigt många andra intressanta fordon som tidigare varit okända för mig men med kända ägare genom att systematiskt gå igenom handlingarna som gällde före 1942.
Den äldre typen av handlingar (oftast kallade "lakan") är större och lite otympligare än de nyare korten, men på ett annat sätt lite enklare att hantera eftersom man bara behöver titta på ett enda ark per fordon och då oftast bara första sidan.
I samband med detta sökande har jag fotograferat av handlingarna för samtliga lätta och tunga lastbilar i Malmöhus län. Detta sätt att använda sin digitalkamera (med vederbörligt fototillstånd) är avsevärt snabbare eftersom man sedan kan sitta hemma i lugn och ro och gå igenom bilderna och upptäcka informationsdetaljer. Annars är det lätt att fastna på Landsarkivet i all den intressant information som dyker upp. Man hinner oftast med att ta foto på 1000-1500 handlingar per timma, och en eller två timmars besök i snitt var tredje vecka räcker för min del.
Jag har därmed gått igenom runt 60-70000 handlingar på Landsarkivet i Lund under fem års tid.
// Kjell N