Sida 1 av 1

Varning för onödiga program

InläggPostat: 15 nov 2013, 09:03
av Per Thomson
Just nu får många datoranvändare påminnelser att de skall uppgradera Adobe Flash och Java. I samband med dessa uppdateringar som bör göras, rekommenderas att man även skall installera andra program, i det ena fallet Mc Affé och i det andra fallet ett helt onödigt tillägg i din webbläsare, Ask.

McAffé programmet kan komma i konflikt med ditt befintliga skydd mot datorintrång och Ask bara förvirrar läsbarheten i din webbläsare enligt min mening. Jag rekommenderar att du klickar bort dessa "rekommenderade bockar" och avstår från dessa tillägg.

Alla onödiga program försämrar din dators uppstarttid och ökar risken för problem.

Re: Varning för onödiga program

InläggPostat: 15 nov 2013, 09:59
av Bo Norvinge
Min erfarenhet är att McAffe följer med vissa PC-datorer (bla Acer) men avaktiveras när man installerar eget antivirusprogram.

Ask är ett elände. Många gånger följer det med installationen/uppdateringen och man missar att avmarkera speciellt Ask Toolbaren, en extra verktygslist som lägger sig i överkant på fönstret. Min åsikt är att den tar plats utan att ge några vettiga funktioner.
Istället för att lita fullt på uppdateringsförfarandet och klicka "Nästa" och "Fortsätt", kolla varje ruta och överväg att avmarkera färdigikryssade rutor. Alternativt avinstallera i efterhand.

Re: Varning för onödiga program

InläggPostat: 15 nov 2013, 10:05
av Anders Ason
Dessvärre finns det vissa program av den här typen som ni nämner som inte går att att bort på vanligt sätt utan som kräver ett speciellt raderingsprogram (dock inte dessa). Så det är bara att hålla med, det gäller att se upp eller ner!