Efterlysning

Information och diskussioner kring ÅHS

Efterlysning

Inläggav Bo Norvinge » 25 jan 2021, 20:07

Ur ÅHS-sidan nr 2-2021, öppen för diskussion.

Åkerihistoriska Sällskapet söker nu material till sitt nya museum.
Vi siktar bland annat på att bygga upp ett nytt åkerikontor som visar hur det kunde se ut på ett sådant under 60-talet. Ni som var med minns nog hur det såg ut.
Om någon har lämpligt kontorsmaterial, prydnader och kuriosa som kan passa in, och kan avvara detta, så är det värdefullt för uppbyggnaden.
Speciellt så söker vi den stora vägghängda sverigekarta med linjal för att beräkna rutter. Kanske någon har en sådan ståendes i någon glömd del av förrådsutrymmet?
Vi söker också efter ett eller kanske två skrivbord från sent 50-tal, 60-tal.
Vi är även öppna för sådant som kanske just för tillfället inte passar in, men som kan komma till användning i framtida temautställningar. Verkstadsutrustning, lasthjälpmedel m.m.
Vi kommer i viss mån även ha möjlighet att ta till vara historiskt material i alla former med koppling till lastbilar och åkerihistoria som fotografier, litteratur, kuriosa och annan dokumentation. När företag flyttar eller bygger om är det ju mycket som brukar gå i sopcontainern. Det finns mycket historiskt värdefullt som försvinner när det nya ska in och det gamla ska ut.

Håll utkik och tänk på oss när utrymmena ska begränsas och när städningsprojekten ska igång. Det skadar inte att ta kontakt med oss så kanske vi tar hand om en del av historian för framtiden.

AHS_Efterlysning.jpg
AHS_Efterlysning.jpg (294.74 KiB) Visad 3889 gånger
Med vänlig hälsning
Bo Norvinge

Hemsida: www.norvinge.se * Mail: bosse@norvinge.se * Tel: 070-587 38 67
Användarvisningsbild
Bo Norvinge
 
Inlägg: 2825
Blev medlem: 23 mar 2007, 13:03
Ort: Brålanda, Hedekas

Återgå till ÅHS – Åkerihistoriska Sällskapet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst